Quality Time in een Druk Leven
Quality Time in een Druk Leven

Quality Time in een Druk Leven

Het Belang van Quality Time in een Druk Leven

Hoeveel tijd breng jij echt met je partner door?

Die vraag stel ik regelmatig in mijn praktijk. Het antwoord vind ik bijna altijd schokkend… De tijd die stellen met elkaar doorbrengen, samen, is meestal heel beperkt. Ze zitten misschien nog net even samen op de bank naar een serie te kijken, ver van elkaar met de telefoon in de hand. Maar echt quality time samen… dat is er vaak al lang niet meer echt van gekomen.

Een Wereld Vol Verplichtingen

In een wereld vol verplichtingen en een hectische dagelijkse routine kan het behouden van een gezonde, gelukkige relatie een uitdaging lijken. Werk, huishoudelijke taken, sociale verplichtingen en gezinsverantwoordelijkheden nemen vaak zoveel tijd in beslag. Quality time met je partner is dan allesbehalve een prioriteit (overigens net als tijd voor jezelf). Maar juist in deze drukke tijden is het zo enorm belangrijk.

Quality Time: Het Kostbaarste Geschenk

Quality time samen is belangrijk voor je relatie, het kostbaarste geschenk

Quality time is als een kostbaar geschenk dat je aan je relatie geeft. Het is de tijd die je bewust en met volledige aandacht aan je partner besteedt. Het is de tijd waarin jullie verbinding maken, plezier hebben en elkaar begrijpen. Dit is het moment waarop de connectie wordt gemaakt, zodat de basis goed is en jullie stevig samen kunnen staan in moeilijke momenten.

En daarbij gaat het niet om de hoeveelheid tijd, maar om de kwaliteit ervan.

Herinneringen Creëren

Quality time betekent soms simpelweg samen zijn zonder afleidingen. Het kan een gezellig diner thuis zijn zonder telefoons en als de kinderen op bed liggen, of een avondwandeling waarin jullie praten over de dag. Het kunnen ook speciale uitjes zijn, zoals iets uitdagends en nieuws. Maar ook even tegen elkaar liggen voordat je aan de drukke dag begint of een kwartiertje samen op de bank nadat de kinderen op bed liggen.

Deze momenten creëren herinneringen en versterken de band tussen jullie.

Hoe Je Quality Time Kunt Vinden in een Druk Leven

Het is begrijpelijk dat het vinden van quality time in een druk leven een uitdaging kan zijn, maar het is niet onmogelijk. Het belangrijkste is dat je samen de moeite doet. Hier zijn enkele tips:

Agenda’s synchroniseren: Neem de tijd om jullie agenda’s te synchroniseren en quality time te plannen. Weet hoe de week eruitziet, wat jullie behoeften zijn (ook in tijd voor jezelf), en zoek de momenten met elkaar voor een etentje, een wandeling, of misschien wel een weekend weg.

Plan een vaste Thuis ‘Date Night’: Kies een moment in de week dat van jullie is. Zo hebben mijn partner en ik zo’n moment op zaterdagavond. Soms eten we samen als de kinderen op bed liggen en andere keren ook gewoon met zijn vieren. Maar als de kinderen op bed liggen, is het onze tijd. We praten uren, drinken een wijntje, kijken die film die we al lang willen zien… En het is niet zo dat er nooit iets anders kan op die avond, maar we maken daarin wel de weloverwogen keuze, want dit is ons moment. (Dit is natuurlijk ook een heel leuk moment om een Date Night-spel te doen 😉)

Kleine momenten koesteren: Ook in de drukte van het leven zijn er vaak kleine momenten waarin je even kunt pauzeren en samen kunt zijn. Geniet van deze momenten, zelfs als ze kort zijn. Kleine momenten zoals even pillowtalk voor het slapengaan of een hand door je haar, een kus net even wat langer dan gewoon…

Weekenduitjes: Plan af en toe een weekendje weg of een dagtrip samen. Dit geeft jullie de kans om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, om even echt samen te zijn en geen ouders- of slaven van jullie huis en de drukte.

Quality time met kinderen: Als jullie kinderen hebben, zorg dan ook voor quality time met hen, want ook dat versterkt jullie band. Het zien van hoe de ander met de kinderen omgaat, herinneringen maken en samen lachen. En dat geeft weer gespreksstof tijdens een date night samen.

Denk Buiten de Box

Bij al deze tips is het belangrijk om buiten de box te durven denken. Want door de jaren heen is de relatie en de tijd samen geworden zoals hij is. Soms lijkt het onmogelijk met het drukke leven of de zorg voor kinderen om het anders te doen, maar het kan echt. Een korte wandeling als de kinderen op bed liggen lijkt misschien niet mogelijk, maar met de techniek van tegenwoordig is veel veilig te regelen. En ook het momentje samen: laat de kinderen even voor de tv terwijl jullie nog napraten over de dag. Zorg ook dat er tijd is voor intimiteit. Plannen is niet leuk, maar wel beter dan helemaal niet, én je kunt het leuk maken.

Het behouden van quality time is een investering in jullie relatie. Het versterkt de band, herinnert jullie aan de reden waarom jullie voor elkaar hebben gekozen en zorgt ervoor dat de vonk blijft branden, zelfs in de drukste tijden.

Laat hieronder een reactie achter met jouw ultieme quality time tip.

Automatisch de nieuwste blog in je mail?

Schrijf je dan in voor onze mailinglijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *